Hotel Eos
viziteaza-palatul-sutu-muzeul-bucuresti

Viziteaza Palatul Sutu, Muzeul Municipiului Bucuresti.

Palatul Sutu se afla in Piata Universitatii si gazduieste in prezent Muzeul Bucurestiului. Palatul a fost construit de catre Costache Sutu dupa planurile a doi arhitecti, Conrad Schwink si Johann Veit in perioada 1833-1835. Recunoscutul sculptor si artist decorator Karl Storck s-a ocupat de interiorul palatului proiectandu-l in anul 1862. Este binecunoscuta atat scara interioara cat si celebra oglinda imensa din interior ce a fost adusa din Italia, de la Murano.

Palatul Sutu reprezinta una dintre putinele resedinte aristocratice vechi ce nu si-a schimbat aspectul in cei 150 de ani de la constructia sa.

Perioada de glorie a Palatului este considerata a doua jumatate a secolului XIX cand in fiecare an la inceput, se organiza primul bal al anului.

Palatul a devenit gazda Muzeului Bucurestiului incepand cu anul 1956 cand au inceput si lucrarile de restaurare, lucrari ce au durat doi ani. In 1959 muzeul si-a schimbat denumirea din „Muzeul Comunal București” in „Muzeul de Istorie al Municipiului București”. In 1984 numele a fost schimbat din nou in ” Muzeul de Istorie și Artă al Municipiului București” iar in 1999 a fost schimbat pentru ultima oara in denumirea actuala „Muzeul Municipiului București”
Muzeul poate fi vizitat in timpul saptamanii pana la ora 17:00 iar vizitatorii pot admira expozitii cu tematica istoriei orasului, obiecte de patrimoniu si altele.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.