Hotel Eos
viziteaza-observatorul-astronomic-amiral-vasile-urseanu

Viziteaza Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu din Bucuresti.

Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu, este un obiectiv ce nu ar trebui ratat, mai ales daca vremea se anunta favorabila pentru observare.

Cladirea ce gazduieste Observatorul Astronomic a fost inagurata in 1910 iar pozitionarea centrala a fost un atu inca din acele vremuri.

Ramane in istorie un citat apartinand lui Vasile Urseanu „”Mi-am construit casa în formă de yacht, având o cupolă de observator,
ca în același timp când fac observații cu luneta, să am senzația că plutesc
și pe mare”

Principala dotare a observatorului o reprezinta luneta ecuatoriala Zeiss ce a fost instalata in acelasi an in care a fost inaugrata cladirea. Aceasta luneta este si astazi functionala dar mai este utilizata doar la evenimentele speciale.

O buna parte din echipamentele din dotare au fost donate sau achizitionate in perioada 1950-1970 dar si mai recent. In 2014 a fost donat un refractor Elite de 127 mm iar in 2013 un refractor Celestron de 150mm in diametru.

In 2008 o banca a donat telescopul Meade LX200R de 30 cm cat si o luneta solara Coronado iar toate aceste instrumente pot fi folosite de catre public in timpul programului de vizitare.

Observatorul reprezinta o subunitate a Muzeului Municipiului Bucurest. Website-ul oficial http://www.astro-urseanu.ro ofera informatii valoroase despre evenimente, despre corpurile ceresti cat si despre istoricul Observatorului dar si alte date.

Conform site-ului oficial Sediul Observatorului din Bd. Lascăr Catargiu a fost redeschis publicului pe 3 decembrie 2016.Pentru efectuarea de observatii astronomice costul unui bilet este de 5 lei, iar pentru categoriile care beneficiază de reduceri (elevi, studenți, pensionari) biletul redus costă 2 lei. Toate biletele se achiziționează de la punctul de observații.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.