Viziteaza Muzeul de Geologie din Bucuresti.
Cladirea actuala a muzeului a fost construita între 1906 – 1907 (special pentru Institutul Geologic al Romaniei), dupa proiectul arh. Victor Ştefanescu.
Muzeul a fost fondat în 1892, iar în 1990 a fost reînfiintat. Colectiile Muzeului Geologic se întind pe trei niveluri. Muzeul este organizat ca un adevarat manual de geologie deschis atat specialiştilor, dar şi pentru cei mai putin cunoscatori în domeniu.
El se adreseaza celor care, printr-o scurta incursiune în lumea interesanta a cristalelor, a mineralelor colorate sau fluorescente, a rocilor sau fosilelor, doresc sa înteleaga, printr-un adevarat dialog cu Pamantul, compozitia, originea şi istoria acestuia.
Se parcurg sali dedicate mineralogiei, petrografiei, dinamicii externe şi interne a Pamantului, paleobotanicii, paleontologiei, stratigrafiei, hidrogeologiei, tectonicii Romaniei, substantelor minerale utile metalifere şi nemetalifere, hidrocarburilor, geologiei Romaniei, mineralelor fluorescente (cele mai vechi roci de acum 1.900.000.000 ani) şi florilor de mina. Mineralele şi fosilele descrise pentru prima data în Romania, reconstructia unor vietuitoare ce au populat în trecutul geologic teritoriul Romaniei (reptile, pasari, hominide) alaturi de doi dinozauri în marime naturala, sunt numai cateva atractii pentru vizitatori.
La parter pot fi vizitate expozitii de mineralogie (specii minerale – proprietati fizice), petrografie (magmatic – sedimentar – metamorfic), dinamica externa a pamantului (peşteri – peisaje geomorfologice), substante minerale utile (zacaminte metalifere şi nemetalifere carbuni – petrol şi gaze), flori de mina. La etaj pot fi admirate expozitii privind dinamica interna a pamantului (vulcanism – cutremure – orogeneza), paleontologie (plante – nevertebrate – vertebrate), stratigrafie (paleozoic – mezozoic – neozoic şi cuaternar), geologie marina, tectonica Romaniei. La subsol este amenajata o expozitie cu minerale fluorescente şi o impunatoare colectie cu ajutorul careia se reuşeşte a se face o excelenta incursiune în geologia romaneasca.
Pentru numai 8 lei, de luni pana duminica intre 10:00 si 18:00 poti face o minunata calatorie prin cea mai complexa colectie de roci si fosile, flori de mina, reconstituiri vertebrate, dinozauri in marile naturala.Acestea sunt doar cateva din lucrurile unice pe care le poti vedea in Muzeul de Geologie, un tezaur inestimabil.