Hotel Eos
muzeul bnr bucuresti

Viziteaza Muzeul Băncii Naționale a României. Poti vedea tezaurul, colectii de monede, minereu de aur si multe altele.

Muzeul Băncii Naționale a României este un muzeu aflat în subordinea băncii naționale din București si se afla in centrul Capitalei pe strada Lipscani. Acesta este amplasat în Palatul Băncii Naţionale a României, care astazi reprezintă un monument istoric.

Palatul a fost construit între 1884 și 1890, după proiectul arhitecților Cassien Bernard și Albert Galeron, lucrările fiind supravegheate de arhitecții Grigore Cerchez și E. Băicoianu.

Printr-o hotărâre a Consiliului General al B.N.R. din 1914 s-a dispus înfiinţarea muzeului. Muzeul a fost organizat începând din 1933, prima expoziţie fiind vernisată în iulie 1943.
Muzeul prezintă o remarcabilă colecţie numismatică, bani care în principal au circulat pe teritoriul ţării noastre, dar nu numai.

lingou de aur la muzeul bnr
Sursa foto: bnr.ro

Modul de prezentare al colecţiei numismatice este de lăudat. Colecţia este însoţită de un sistem de prezentare de informaţii foarte bogat, bine pus la punct şi scos în evidenţă. Monezile în sine sunt la rândul lor de o mare valoare si arata printre altele, evolutia romanilor de-a lungul secolelor.

O secţiune a muzeului, este dedicată Tezaurului, care este format in majoritate din aur in diverse forme, precum monezi, lingouri, minereu de aur.

Muzeul se poate lauda cu una dintre cele mai valoroase colecții numismatice din România acoperind o perioadă de peste două milenii și jumătate.
Printre altele, muzeul detine si cea mai veche monedă bătută pe teritoriul României de astăzi, cei mai mici bani din hârtie tipăriți în România dar si cea mai numeroasă expunere de monede și medalii din aur.

Pe langa informatiile despre cei care au condus Banca Nationala de-a lungul deceniilor.
Muzeul BNR se vizitează gratuit, cu ghid. Intenţia de vizitare se anunţă la adresa muzeul@bnro.ro, cu indicare numelui, CNP-ului, datei şi orei dorite. Programul de vizitare este de luni până vineri între orele 10.00 – 18.00, prin programare confirmată.

Vizitele încep zilnic la orele 10.00, 12.00, 14.00 şi 16.00.. Intenţia de vizitare sau listele cu doritori, dacă sunt mai mulţi se trimite cu cel puţin 48 ore înainte de data solicitată şi trebuie validata şi confirmată de reprezentanţii BNR.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.