Hotel Eos
gradina-botanica-din-bucuresti

Viziteaza Gradina Botanica din Bucuresti.

Gradina Botanica din Bucuresti este un loc care trebuie vizitat, cu toate ca multi bucuresteni inca nu au fost acolo in timp ce altii nici nu au auzit de acest loc.
Gradina Botanica impresioneaza prin dimensiuni, acoperind o suprafață de 17,5 hectare (inclusiv 4.000 m² de sere) dar si prin cele 10.000 specii de plante.

Gradina apartine Universitatii din Bucuresti si poarta numele fondatorului ei, Dimitrie Brândză.
In 1860, Carol Davila a intemeiat prima gradina botanica din Bucuresti, chiar langa Facultatea de Medicina.
Mutarea gradinii in actuala zona, a fost facuta in 1884 de catre Dimitrie Brândză, botanist roman si unul dintre intemeietorii scolii botanice romanesti, impreuna cu arhitectul peisagist belgian, Louis Fuchs.

Totusi, gradina a fost deschisa doar 7 ani mai tarziu, dupa ce a fost finalizata constructia serelor dar si popularea acestora. Gradina Botanica a suferit numeroase daune de-a lungul anilor, provocate fie de inundatii fie de razboaie, insa a supravietuit de fiecare data. In interiorul gradinii se afla si Muzeul Botanic, o cladire construita in stil brancovenesc, care adaposteste peste 5.000 de specii de plante, inclusiv 1.000 de specii exotice.

In prezent gradina se poate vizita in fiecare zi , programul fiind pana la orele 17:00 in perioada noiembrie-martie. Exista mai multe spatii de vizitare, ce au program diferit cat si pret de intrare separat. Pentru a vizita Gradina Botanica exterioara, va trebui sa achitati pretul biletului de 5 lei, pentru vizita Muzeului Botanic biletul fiind 2 lei la fel ca si la Sere. Elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de reduceri la pretul intreg al biletelor. Prescolarii si studentii Universitatii Bucuresti au intrarea libera!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.