Hotel Eos
viziteaza-foisorul-de-foc

Viziteaza Foisorul de Foc din Bucuresti.

Foisorul de Foc se afla situat la intersectia strazilor Traian, Ferdinand, Zece Mese, cavaler Flondor, Vasile Stroescu si Popp de Basesti, in centrul piatetei cu acelasi nume.
Constructia Foisorului a inceput la doi ani dupa ce vechiul numit Turnul Coltei ridicat la 1715 a fost demolat. Constructia foisorului de foc a fost finalizata in 1890 dupa planurile lui George Mandrea, arhitectul sef al Capitalei in acea perioada si a avut rol de supraveghere si alarmare a pompierlor pentru a putea interveni cat mai rapid in stingerea incendiilor din Bucurestiul acelor ani dar si un rol de alimentare a orasului cu apa potabila.

Rolul de foisor de foc l-a avut pana in 1935 cand in Bucuresti aparusera deja cladiri mult mai intalte decat Foisorul de Foc.
Mai mult, cum in acea perioada se introdusese si telefonia, utilitatea unui astfel de foisor de foc pentru depistarea incendiilor din Bucuresti nu mai era evidenta.

Dupa 1963 aici a fost deschis Muzeul Pompierilor iar in prezent, constructia cu o inaltime de 42 de metri este clasificata ca si monument istoric si fiind considerata o cladire simbol atat pentru pompieri cat si pentru bucuresteni.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.