Viziteaza Curtea Veche din Bucuresti, centrul istoric.
Curte Veche din Bucuresti se situeaza in Centrul Istoric, in piata Sfantul Anton, in imediata apropiere a Hanului Manuc.
Nu se cunoaste cu exactitate cine a fost intemeietorul Curtii Vechi insa izvoarele istorice dar si cercetarile din ultimul secol, il arata pe Mircea Cel Batran ca fiind intemeietorul unui Cetati de aparare pe malul Dambovitei intre anii 1386-1418. Ulterior, nepotul sau, Vlad Tepes (Vlad al treilea) a consolidat cetatea construita de bunicul sau si a ridicat-o la rang de Curte Domneasca.
Curtea Veche din Bucuresti a functionat ca Resedinta Domneasca pentru 2 secole in paralel cu resedinta domneasca de la Targoviste iar din 1660 a ramas doar cea din Bucuresti, capitala unica. De la Vlad Tepes, Curtea Domneasca a suferit multe modificari si din cauza schimbarilor ce au urmat in planul urbanistic al zonei dar si din cauze externe.
Muzeul Palatul Voievodal Curtea Veche ar detine cele mai vechi marturii istorice despre Bucuresti iar Curtea in sine a fost locuita continuu timp de peste 500 de ani. Muzeul a fost amenajat intre anii 1969-1974 iar fragmentele originale din zidurile Curtii in timpul lui Vlad Tepes, raman marturie in incinta Muzeului si a Curtii.
Este cunoscut faptul ca in timpul domeniei lui Constantin Brancoveanu (1688-1714), Curtea Domneasca a avut cea mai buna perioada din istorie urmata imediat de cea mai neagra perioada cu incendiul din 1718 si cutremurul din 1738, evenimente ce au facut Curtea nefunctionala si au sters urme importante ale istoriei Bucurestiului.
Dupa cele doua calamitati, Curtea Veche a devenit de nelocuit iar in timpul domnitorului Alexandru Ipsilanti, s-a construit Curtea Noua, intre anii 1775-1776. Curtea Noua era situata pe malul nodric al Dambovitei, in Dealul Aresnalului, unde in prezent se afla Parcul Izvor si Palatul Parlamentului. Curtea Noua a functionat cu acest rol pana in 1812 cand in urma unui incendiu a fost devastata.