Hotel Eos
viziteaza-strada-xenofon-bucuresti

Strada Xenofon, singura strada in trepte din Bucuresti !

Strada Xenofon, singura strada in trepte din Bucuresti !

Strada Xenofon din Bucuresti este considerata a fi singura in trepte din capitala avand o istorie de peste 200 de ani si oferind o perspectiva inedita asupra Bucurestiului, pentru turisti si chiar si pentru locuitorii capitalei.

Pentru a ajunge la Strada Xenofon trebuie sa ajungeti in zona parcului Carol si sa mergeti aproximativ 20 de metri de la intrarea in parc in directia autogarii Filaret, dar fara sa ajungeti la autogara.
Intrarea pe strada se face vizibila foarte timid, accesul facandu-se din strada Constantin Istrati, vizavi de parcul Carol.

In urma cu mai bine de 1 an, strada a fost pictata in diferite culori prezentand cateva repere din Bucuresti cum ar fi Arcul de Triumf, Muzeul Taranului Roman sau Casa Poporului dar in prezent desenele aproape ca s-au sters in intregime.

Strada are mai putin de 100 de metri dar peste 100 de trepte si poarta numele filozofului grec Xenofon care a trait in perioada 427-355 inainte de Hristos.

Imediat cum intrati pe strada puteti simti aerul special al acestui loc minunat si plin de istorie. Treptele serpuite duc pe Dealul Filaret acolo unde veti gasi o alta bijuterie a Bucurestiului, Palatul Suter, loc de unde puteti admira orasul de la inaltime, acesta fiind unul dintre cele mai inalte puncte ale Capitalei.

Va recomandam cu caldura sa faceti o vizita strazii Xenofon, si sa admirati cladirile vechi pline de istorie si cu o arhitectura deosebita, intr-una dintre putinele zone neatinse de vremuri si regimuri.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.