Hotel Eos
Palatul-regal-Bucuresti

Palatul Regal

Palatul Regal din Bucuresti are o istorie intensa si a trecut prin multe schimbari majore de-a lungul existentei. Initial, pe amplasamentul aripei de sud a Palatului Regal, se afla Casa Golescu, o casa in stil neoclasic, cu un etaj si 25 de odai, ridicata intre anii 1812-1815. Din 1959, casa stolnicului Dinicu Golescu devine resedinta domneasca pentru Alexandru Ioan Cuza, ulterior pentru Regele Carol 1.

Anul 1926 a consemnat un incendiu devastator care a distrus corpul central si a dus la demolarea intregului ansamblu intre 1935 si 1936. Constructiile pentru noul Palat Regal au fost finalizate in 1937 iar arhitect a fost Nicolae Nenciulescu.
Spre sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, dupa ce Romania a intors armele impotriva Germaniei, alaturi de care luptase, Palatul Regal a fost bombardat drept represalii pentru intoarcerea armelor iar acesta a suferit distrugeri serioase.

Palatul regal Bucuresti, un loc plin de istorie

Palatul Regal din Bucuresti a fost martorul unor momente cheie din istoria Romaniei printre care merita sa mentionam demiterea si arestarea generalului Ion Anteonescu, intamplare care a avut loc la 23 august 1944. Tot aici a fost depus sicriul cu trupul fostului dictator , Gheorghe Gheorghiu Dej moment la care au asistat sute de mii de romani, veniti sa ii aduca un ultim omagiu.

Palatul Regal a fost in centrul actiunii si timpul revolutiei din decembrie 1989, atunci fiind incendiat iar revolutionarii devastand interioarele palatului, care gazduiau inca de pe atunci Muzeul National de Arta al Romaniei si care avea expuse lucrari de arta cu valoare inestimabila printre care mentionam picturi de Rembrandt, El Greco sau Van Dyke. Dupa 23 de ani, muzeul a fost refacut iar acum este unul dintre cele mai moderne muzee din tara. Detalii despre programul de vizite, pretul biletelor dar si alte informatii gasiti pe site-ul oficial accesand acest link.

Palatul Regal din Bucuresti este situat pe Calea Victoriei, poate cea mai celebra artera din Bucuresti, despre care am scris aici.

*Distanta de la Hotel Eos la Palatul Regal: Aproximativ 4 kilometri
*Cost estimat taxi: 8 lei
*Timp estimat: 20 minute cu taxiul
*Mijloc de transport: Metroul de la Obor la Piata Victoriei dupa care se merge pe jos aproximativ 15 kilometri sau schimbam la Piata Victoriei pana la Piata Universitatii de unde distanta de mers pe jos este de aproximativ 500 de metri.
*Program vizite:
*Tarif intare:

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.