Hotel Eos
palatul-cantacuzino

Palatul Cantacuzino Muzeul George Enescu

Palatul Cantacuzino a fost construit intre anii 1901-1903 in stilul baroc, de catre arhitectul Ion D. Berindey, la cererea lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, pe atunci fost presedinte al consiliului de ministri. Fiind unul dintre cei mai bogati romani, Cantacuzino decide amplasarea palatului chiar pe Calea Victoriei, principala artera bucuresteana la acea vreme, cu semnificatie istorica dar si practica.

In 1913, dupa moartea lui Grigore Cantacuzino, palatul este mostenit de catre fiul acestuia, Mihail G. Cantacuzino care era casatorit cu Maruca, dar care avea sa moara in 1928 in urma unui accident de masina.Dupa moartea lui Mihail, Maruca avea sa se recasatoreasca cu George Enescu iar intre anii 1945 si 1946, palatul devine resedinta cuplului Enescu.
In 1955, George Enescu moare la Paris, singur si sarac iar Maruca, care traia in Elvetia pe atunci, doneaza cladirea statului roman in scopul de a se infiinta aici un muzeu dedicat defunctului ei sot, lucru care avea sa se intample chiar un an mai tarziu.

Din 1956 si pana in prezent, Palatul Cantacuzino este Muzeul Memorial George Enescu iar in interior sunt expuse documente si obiecte personale ale marelui compozitor roman dar si vioara primita cadou de catre acesta la varsta de patru ani, diplome, medalii dar si partituri ale operelor sale. Incepand cu anul 2007, Palatul Cantacuzino devine monument istoric si este inclus in Patrimoniul Unesco.
Muzeul poate fi vizitat de marti pana duminica in intervalul orar 10-17 iar in data de 26 a fiecarei luni, accesul este gratuit.

*Distanta de la Hotel Eos la Muzeul National George Enescu: 5 kilometri
*Program de vizite:  Marti-Duminica intre orele 10-17, luni inchis.
*Tarif intrare: 6 lei adulti, 3 lei copii si studenti, pe data de 26 a fiecarei luni accesul este gratuit.
*Cost estimat cu taxiul: 9 lei
*Mijloc de transport: Metroul de la statia Obor pana la statia Victoriei (2 statii) iar de aici pe jos pe Calea Victoriei.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.