Hotel Eos
viziteaza-arena-nationala

Arena Nationala

Arena Nationala din Bucuresti a fost construita pe amplasamentul fostului „Stadion National Lia Manoliu” din sectorul 3. Proprietarul stadionului este Primaria Municipiului Bucuresti, iar constructia sa a costat in jur de 234 de milioane de euro.

Stadionul are o suprafata de 108.000 m² si o inaltime de sase etaje. Constructia include un garaj subteran cu 200 de locuri de parcare, 40 de loje a cate 12 locuri, sali de conferinte si restaurante.Arena poate gazdui 55634 suporteri pe locurile de pe scaune, dintre care 3600 la zona VIP si alte 364 dedicate reprezentantilor presei.

Stadionul dispune si de un acoperis retractabil ce poate fi tras in doar 15 minute si dispune si de 2100 de locuri de parcare fiind inclus in categoria a 4-a de stadioane de catre Uefa.De asemenea stadionul are 94 de cai de acces, ceea ce permite ca evacuarea spectatorilor sa se poata realiza in 20 de minute. Arena mai este dotata cu un cub video, situat deasupra centrului terenului, echipat cu 4 ecrane de 30 m² fiecare.
Demolarea stadionului „Lia Manoliu” a inceput in decembrie 2007 si s-a terminat in februarie 2008. Ultimul meci disputat de echipa Nationala pe fostul stadion a fost cu Albania in noiembrie 2007, meci castigat cu 6-1.
Constructia noului stadion a fost amanata din diverse motive financiare dar si din cauza amanarilor constructorilor, totusi stadionul avea sa fie gata in 2011.Initial, inaugurarea ar fi trebuit sa fie intr-un meci amical cu Argentina pe 10 august insa dupa ce sud-americanii au ramas fara antrenor, amicalul a fost anulat iar inaugurarea s-a facut pe 6 septembrie in partida cu Franta contand pentru preliminariile Euro 2012.

Pe Arena Nationala s-a disputat finala Europa League din sezonul 2011-2012, finala castigata de catre Atletico Madrid in fata altei echipe spaniole, Athletic Bilbao.Cea mai mare audienta la un meci de fotbal a fost inregistrata in calificarile pentru Campionatul Mondial din 2014 la un meci cu Olanda, pe 16 octombrie 2012 cand 53.329 de spectatori au asistat la meci.Pe Arena Nationala isi disputa o parte din meciuri si echipele de club romanesti printre care Steaua si Dinamo Bucuresti iar Astra Giurgiu si Otelul Galati au jucat si ele aici in competitiile europene in care au participat, stadionale lor nefiind omologate la acest nivel.Tot aici se tin si concerte cu artisti consacrati la nivel international printre care amintim concertul Depeche Mode din 2013 sau Red Hot Chili Peppers din august 2012.

* Distanta de la Hotel Eos pana la Arena Nationala: 2 km
* Mijloace de transport : tramvaiul 14, troleul 40, autobuzele 101 si 335
* Cost estimat cu taxiul : 6 lei
* Program vizite : De luni pana vineri intre 08:00 si 16:00. Vizitele la stadion sunt disponibile exclusiv in mod organizat, grupurilor de minim 25 de persoane si se adresează instituţiilor scolare sau sportive, in scop turistic sau cultural.Pentru vizite, va rugam sa transmiteti o adresa scrisa cu cel putin 4 zile inaintea vizitei, catre office@alpab.ro in care sa anuntati data vizitei si numarul de persoane. Stadionul se poate vizita si in cadrul evenimentelor sportive sau culturale daca nu doriti sa vizitati in grup.
* Bilet de intrare : Variaza in functie de eveniment. Pentru vizitele in grup mai multe informatii primiti pe adresa de e-mail mentionata mai sus.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.