Hotel Eos
Articol-despre-arcul-de-trium-din-Bucuresti1

Arcul de Triumf

Arcul de Triumf este unul dintre cele mai desavarsite si importante monumente istorice ale Bucurestiului, construit intre anii 1921-1922 si renovat intre anii 1935-1936. Alaturi de alte obiective turistice, precum Mausoleul din Parcul Carol, Mormantul Eroului Necunoscut, Crucea Eroilor Neamului, Mausoleul de la Marasesti, Arcul de Triumf comemoreaza victoria Romaniei in Primul Razboi Mondial, cand toate teritorile locuite de romani s-au unit pentru intaia oara.
Monumentul este amplasat in partea de nord a capitalei, in sectorul 1, la intersectia soselei Kiseleff cu bulevardele Constantin Prezan, Alexandru Averescu și Alexandru Constantinescu.

In anii anteriori, au mai fost construite si alte arcuri de triumf in Bucuresti, insa dupa primul razboi mondial s-a decis contruirea unuia permanent.
Are forma unei potcoave sau a unui paralelipiped, cu o temelie de 25/11.5 m, o inaltime de 27 de metri, o latime de 9.5m si bolta, iar stalpi sustinatori au scari ce conduc catre terasa acestuia. In 1935, s.au realizat lucrari de ordine tehnic si administrativ , pe o perioada de aproximativ un an jumate. La 18 ani de la Unirea Transilvaniei cu Romania, pe 1 decembrie 1936 a avut loc ceremonia inaugurarii monumentului care avea sa devina simbol national.

Arcul de Trium poate fi vizitat o data pe an dar dupa ce se va termina proiectul de reabilitare a monumentului, Primaria are in plan includerea acestuia in circuitul turistic, astfel ca Arcul de Triumf va putea fi vizitat oricand. Proiectul de reabilitare include si o sistematizare a zonei care ar urma sa includa si un pasaj subteran pentru a fluidiza traficul din zona.

* Distanta de la Hotel Eos pana la Arcul de Triumf: 6 kilometri
* Mijloace de transport: autobuzul 335 din Soseaua Stefan cel Mare care se afla la 300 de metri de hotel, distanta ce poate fi parcursa pe jos in 5 minute sau cu metroul de la statia Obor pana la statia aviatorilor, cu schimbare la statia Victoriei.
* Cost estimat cu taxiul: 10 lei
* Program vizite: In prezent Arcul de Triumf se afla in proces de reconditionare iar Primaria are in plan includerea acestuia in circuitul turistic dupa finalizarea lucrarilor, estimata in 2015.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.