Viziteaza Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa.
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, este situat pe soseaua Kiseleff nr.1 in imediata apropiere a Palatului Victoria si a Pietii Victoriei. Patrimoniul muzeului este alcatuit din peste 2 milioane de piese zoologice, paleontologice, geologice, piese de etnografie, osteologie si altele.
Actualul sediu al Muzeului Antipa a fost proiectat si construit de catre Dr. Antipa cu ajutorul inginerului Mihail Rocco si a arhitectului Grigore Cerchez, in perioada 1893-1944, perioada in care acesta era director al spitalului.
Muzeul Antipa este apreciat ca fiind unul dintre cele mai vechi centre de cercetare a biodiversitatii si este cunoscut pentru colectiile expuse, colectii considerate adevarate valori ale tazaurului mondial.
Muzeul are o istorie mai veche de Grigore Antipa, inca din anul 1834, cand a fost infiintat de catre Mihalache Ghica doar ca stralucirea actuala a capatat-o dupa ce Dr. Grigore Antipa a preluat muzeul.
Muzeul a fost condus de catre Antipa timp de 51 de ani, perioada in care a primit donatii si a achizitionat piese, care alcatuiesc astazi minunata colectie expusa. In 1933, la 40 de ani de la inaugurarea noului sediu, muzeul ia numele doctorului Grigore Antipa.
In cadrul muzeului activeaza specialisti care cerceteaza sistematica, faunistica, ecologia si zoogeografia vertebratelor si nevertebratelor dar si muzeologia. Muzeul Antipa are o istorie bogata in cercetare, educarea si instruirea publicului.
Spre sfarsitul anilor 2000, muzeul a intrat intr-un amplu proces de renovare si a fost redeschis dupa 3 ani de lucrari, in 2011 iar ucrarile de renovare au costat 13 milioane de euro.
Cladirea actuala a suferit de-a lungul istoriei multe daune imense, atat din cauza celui de-al doilea razboi mondial cat si din cauza mai multor cutremere ce au avut loc in anii 1940, 1977, 1986 si 1990 la care s-a aduagat si surparile survenite in urma lucrarilor efectuate la metroul din zona in vremea sistematizarii capitalei.[/vc_column_text][vc_message message_box_style=”classic” message_box_color=”alert-info”]Bilete:
– tarif întreg pentru adulţi – 20 lei
– pensionari – 10 lei
– elevi, studenţi (cu legitimaţii valabile) – 5 lei
Următoarele categorii beneficiază de gratuitate la biletele de intrare în muzeu:
– copiii preşcolari;
– elevii şi studenţii cetăţeni români din afara graniţelor ţării, bursieri ai statului român;
– angajaţii Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional;
– angajaţii reţelei muzeale din România şi ai Institutului Naţional de Cercetare în Domeniul Conservării şi Restaurării;
– posesorii cardurilor ICOM;
– studenţi ai Facultăţilor de Biologie, Medicină, Agronomie, Silvicultură şi Arte Plastice, în baza legitimaţiei de student;
– delegaţiile oficiale precum şi alte delegaţii cu caracter cultural, în limita programului de funcţionare al Muzeului;
– membrii Cavaleri ai M.N.I.N.G.A.;
– membrii S.O.R.
– copiii în vârstă de până la 18 ani, care au nevoi speciale sau cu handicap, precum şi persoana însoţitoare a copilului în vârstă de până la 18 ani cu handicap;
– copiii în vârstă de până la 18 ani cărora li se aplică măsuri sociale de protecţie;
– adulţii cu handicap grav sau accentuat, precum şi persoana care îi însoţeşte.[/vc_message][/vc_column][/vc_row]